2017 Festival of One Act Plays – schedule

festival of one act playsOrganisers have released the scheduled for this year’s Festival of One Act Plays and Victorian Interschools drama Festival

Victorian Interschools Drama Festival

Friday 11 August

10.30 – 15 minutes Mansfield Secondary College | Darling Diary

10:55 – 15 minutes Lauriston Girls School | No One

11.20 – 5 minutes Mansfield Secondary College | TBA

11.35 – 15 minutes Lauriston Girls School | Misaventure

12:00 – 5 minutes Mansfield Secondary College | TBA


Lunch 12-1 Pause for Lunch


1.00 20 minutes Emerald Secondary CollegeLove Story

1.30 – 20 minutes Mt Evelyn Christian School | Neighbours Away

2.00 – 20 minutes Emerald Secondary College | Pub-gerty

2.30  – 20 minutes Lauriston Girls School | Breaking The Silence

3.00 – 60 minutes Adjudicator’s Comment Presentations


4.00 Pause for Dinner


Mansfield Festival of One Act Plays

Friday 11 August (continued)

7.00 – 15 minutes Play Reading  Safari Productions | Sophie & Andy

7.25 – 15 minutes Play Reading Rochford Productions  |  Meeting the Family

7.50 – 10 minutes Monologue/Read Safari Productions | Hanna’s Lament

8.10 – 10 minutes Monologue/Read Safari Productions |  Reaching For The Stars

8.30 – 30 minutes Play Reading Rochford Productions | Ronnie Goes to the Congo

9.10  – 40 minutes Play Reading Type Faster  | Try For Rosie

9.50 – 35 minutes    Adjudicator’s Comment on Preceding plays/monologues.


10.25 close for evening


Saturday 12 August

11.00 – 10 minutes  Monologue Safari ProductionsUlysses

11.20 – 35 minutes  1 Act Play DizzyGet Stuffed

12.05 – 10 minutes Adjudicator’s Comment on Preceding plays/monologues


Lunch 12.30-2  Pause for Lunch


2.00 – 25 minutes 1 Act Play Pop CultureThe Adjudicator

2.35 – 45 minutes 1 Act Play Brighton Theatre CoSecond Sight

3.35 – 45 minutes 1 Act Play DizzyAvatar

4.35 – 15 minutes Adjudicator’s Comment on Preceding plays/monologues.


Dinner 5-7   Pause for Dinner


7.00 – 30 minutes 1 Act Play Pop Culture | The Rules Are The Rules Are The Rules

7.40 –  45 minutes     1 Act Play Bitten By Productions | Heroes

8.35 – 35 minutes    1 Act Play Safari Productions | The Boy in The Boat

9.20 – 25 minutes 1 Act Play Gemco Players | I Dream Before I take The Stand

9.55 – 20 minutes Adjudicator’s Comment on Preceding plays/monologues.


10.15 Close for evening


Sunday 13 August 

10.00 – 30 minutes 1 Act Play  Kathy’s Theatre | Memory Garden

10.40 – 10 minutes Monologue Safari Productions | Dead Reckoning

11.00 – 15 minutes Monologue/Read Rochford Productions | The Concierge

11.25 – 30 1 Act Play AdLib Ensemble | Mental

12.05 – 20 minutes Adjudicator’s Comment on Preceding plays/monologues.


Lunch 12.30-2  Pause for Lunch


2.00 – 30minutes 1 Act Play Peridot  | The Stanley Parkers

2.40 – 40minutes  1 Act Play Here, There & Everythere | Three Lovers

3.30 – 10 minutes      Adjudicator’s Comment on Preceding plays/monologues


3.40  45 minutes    Break


4.25 – 35 minutes     Awards Ceremony

5.00 – 90 minutes     Masterclass


6.30 Close –  Leave Venue